Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'daki zamla ilgili açıklama:"OLMAYACAK"
Asiltur Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Öğrenci ve Personel Servisi Yönetim ve Denetim Kurulu adına Başkan Niyazi Simsar, bir açıklama yaptı.
Artık çocuk okutmak büyük mesele…
2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kalan yüksek enflasyon sebebiyle kırtasiye, yemek, okul servis ücretleri derken; velilerini işi bir hayli zor… Okulların açılmasına kısa bir süre kalırken, öğrencilerde heyecan; veliler de ise endişe artıyor...
Okul servis ücretleri ne kadar oldu? İşte servis ücretlerinde son durum
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam yapıldı. Zamların ardından merak edilenlerden biri de okul servis ücretleri oldu. Öğrenci velileri ve servisçiler yeni tarifeyi merak ediyor. Peki, okul servis ücretleri ne kadar oldu?
Kastamonu en az 10 bin diyor
Asgarî ücret görüşmeleri başladı. Hayat pahalılığı derinden hissediliyor. Vatandaşlar ise açıklanacak olan asgari ücret tutarının ne kadar olacağını merakla bekliyor.Bakanlık anketine göre asgarî ücret beklentisi 7 bin 630 TL olarak açıklandı. CNG Haber ve Açıksöz TV muhabirleri, vatandaşlara asgari ücret beklentisini sordu. Kastamonu'da vatandaşların asgari ücretin en az 10 bin olması gerektiğini dile getirdi.
Veliler, seris ücretlerini değerlendirdi
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına 1 hafta kaldı. Öğrenciler heyecanlı, veliler endişeli… Alışveriş filesini dolduramadan pazardan dönen vatandaş, bu ay çocuğunun okul masrafına yetişme telaşında. Vatandaşlar, okul masrafları için kafa yorarken, okul servis ücretlerine gelen zammı da kara kara düşünüyor. CNG Haber ekibi olarak vatandaşlara okul servis ücretlerine gelen zammı sorduk. Bakın neler söylediler. Detaylar haberimizde…
Zamlı tarife belli oldu
Güventur Kooperatifi Başkanı Faruk İslamoğlu, artan maliyetler nedeniyle okul servisi ücretlerine bir kez daha zam talebinde bulunduklarını, yeni zamlı tarifenin ise önümüzdeki ay başlayacak olan yeni eğitim yılıyla birlikte uygulanacağını kaydetmişti. Zamlı tarife ücretleri belli oldu. Tarifiye göre tam gün (4 sefer) en kısa mesafe 500 lira oldu.
Servis ücretlerine bir kez daha zam geldi
Güventur Kooperatifi Başkanı Faruk İslamoğlu, artan maliyetler nedeniyle okul servisi ücretlerine bir kez daha zam talebinde bulunduklarını, yeni zamlı tarifenin ise önümüzdeki ay başlayacak olan yeni eğitim yılıyla birlikte uygulanacağını kaydetti.
“Servisçilerimizden mazotta KDV ve ÖTV alınmasın”
Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Eğitim Sekreteri Kader Fatih Aşçıoğlu akaryakıta gelen zamlarla birlikte okul servisçiliği yapan esnafın durumuna çare bulunmasına yönelik açıklamalarda bulundu.
Kastamonu'da servis ücretlerine zam!
Özellikle başta akaryakıt olmak üzere bir kaleme gelen zamların ardından servisçiler de zam yapmak zorunda kaldı.
Motorine gelen zam sonrası İslamoğlu: Mağduriyetimizi giderin
Kastamonu Güven Tur Kooperatifi Başkanı Faruk İslamoğlu, artan maliyetlerinin ardından yetkililere 'mağduriyetimizi giderin' ifadeleriyle seslendi.
'Tek işle, masrafa çalışıyoruz'
Ülke genelinde farklı kalemlere gelen zamlardan servis sektörü de etkilenirken, özellikle araç maliyetlerinin artmasından dolayı servis ücretlerine de yaklaşık yüzde 20'lik bir zam geldi